En egen hemsida är bra att ha oavsett om du är företagare eller privatperson. Som företagare är det kanske extra viktigt att ha en välfungerande och snygg webbplats som människor hittar när de söker på ditt företag. Idag sker nämligen marknadsföringen mycket på nätet. Med hjälp av WordPress är det enkelt att ordna sin egen webbplats. WordPress har även två lösningar där den ena är WordPress.org och den andra är WordPress.com. Med WordPress.com behöver du inte ett eget webbhotell, men har istället lite mindre frihet att styra över din sida än vad du har på WordPress.org.

Välj rätt tema

Oavsett om det är en blogg eller en företagssida du vill starta, finns massor av fina teman från WordPress att välja bland. Det finns också så kallade skelett-teman där du själv kan ändra designen helt som du vill. Om du vill ha en helt unik sida, men inte kan koda själv är det en god idé att anlita en duktig webbyrå som kan hjälpa dig. Tjänsten är nu en av de största förmedlarna av webbplatser och Flera storföretag använder sig av WordPress, bland annat ICA och NCC. Man kan alltså säga att du har gott sällskap om du väljer denna plattform.

Använd dig av plugins

En stor fördel med att välja WordPress.org är att du får möjligheten att använda dig av så kallade plugins. Det finns en plugin för nästan alla tänkbara syften och situationer. Det finns till exempel plugins som hindrar spam-kommentarer, sådana som mäter statistik, plugins för gilla-ikoner på din sida och mycket, mycket mer. Om du är nybörjare kan det dock vara skönt att använda WordPress.com i början eftersom det är lite enklare då du slipper ladda ned programvara och använda dig av webbhotell. Det är också helt gratis. Om du sedan med tiden skulle bli sugen på WordPress.org är det mycket enkelt att flytta din sida dit.